18 listopada, 2024 8:22 am

Panasonic 4K UHD Blu-Ray player DMP-UB900

Autor: Darko Brlečić

panasonic_4k_bdp

Paralelno s promocijom svog premium UHD 4K LED/LCD televizora, Panasonic predstavlja DMP-UB900 4K UHD Blu-ray player s HDR funkcjiom.Njegovo pojavljivanje na tržištu se očekuje u proljeće ove godine. Po najavama proizvođača taj model će koštati oko 1000 funti, manje nego što je u početku bilo predviđeno, što smatramo da je dobra vijest za ljubitelje visoko-rezolutnih HD naprava.

panasonicub900-4lDMP-UB900 posjeduje sposobnost reprodukcije UHD Blu-ray diskova, s podrškom za 4K/60p reprodukciju kao i podršku za HDR (High Dynamic Range). Između ostaloga novi model posjeduje THX certifikat što mu omogućuje prikaz šireg spektra boja u BT.2020 i svjetlinu u rangu do 10.000 nitsa. Ukratko, Panasonic 4K UHD reproduktor nudi prikaz najfinijih slikovnih detalja, žive boje i još bolji kontrast negoli je to bilo prisutno kod prethodnika. Osim toga DMP-UB900 nudi i podršku za streaming 4K sa raznih video servisa kao što su : Amazon, Netflix, Youtube itd.

Opremljenost ovog uređaja je na visokoj razini, tako on posjeduje dva HDMI izlazna priključka, 7.1-kanalni analogni audio izlazni priključak. Za ljubitelje visoko-vjernog zvuka tu se nalazi implementirani digitalni sklop koji se sastoji od pet 24bit/192kHz DAC-ova koji podržavaju sve relevantne high-res formate, što uključuje Alac, FLAC, DSD(2.8/5.6MHz), dok se glazbene datoteke mogu zasebno upsamplirati. Priloženi daljinski upravljač posjeduje pozadinsko osvjetljenje.

 

Vezana vijest:

Panasonic DX-900 prvi UHD Premium LED televizor

 

Info: www.panasonic.com

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Metz PRIMUS

Metz Consumer Electronics GmbH već više od 85 godina razvija i proizvodi visokokvalitetne proizvode potrošačke …