26 listopada, 2024 12:33 am

Audio-Technica lansirala je ATH-ADX3000 slušalice u čast 50 godina inovacija u audio tehnologiji,

Audio-Technica lansirala je ATH-ADX3000 slušalice u čast 50 godina inovacija u audio tehnologiji, omogućujući visoku kvalitetu zvuka po pristupačnijoj cijeni od svojih vodećih modela. Ručno izrađene u Tokiju, ove slušalice otvorenih leđa kombiniraju vrhunske materijale i Core Mount Technology, prvi put razvijenu za njihov vrhunski model ATH-ADX5000. Ova inovativna tehnologija centrira zvučnik unutar kućišta, optimizirajući protok zraka i uravnotežujući akustični prostor oko membrane za prirodniji i prostraniji zvuk.

Piše: Darko Brlečić

Dizajn otvorenih leđa ključan je za ADX3000 jer omogućuje slobodan protok zraka oko zvučničke jedinice, sprječavajući nakupljanje pritiska zraka i smanjujući distorziju – značajka koja privlači audiofile koji traže jasnu reprodukciju zvuka. Po cijeni od 999 dolara, ADX3000 je znatno pristupačniji od ADX5000, ali zadržava visokoučinkovitu tehnologiju zvučnika i pažljivo izrađen dizajn povezan s Audio-Technicinim premium modelima.

Vodeći inženjer tvrtke, Hiromichi Ozawa, naglasio je fokus brenda na preciznost zvuka i kretanje membrane: “Naša stručnost u tehnologiji zvučnika oblikovala je naš pristup slušalicama otvorenih leđa, omogućujući nam najčišće moguće kretanje membrane.”

Svaki par ATH-ADX3000 slušalica sastavljen je od vlastitih komponenti, a okupljaju ih vješti inženjeri u Audio-Technicinoj tvornici u Machidi, Tokio. Dizajn uključuje 58-milimetarski zvučnik s dijafragmom presvučenom volframom, magnetski krug od čistog željeza te lagano kućište od aluminija. Ova integrirana jedinica smanjuje neželjene vibracije i rezonancije, dok magnet od čistog željeza omogućuje široki dinamički raspon, omogućujući reprodukciju frekvencijskog opsega od 5Hz do 45kHz, što premašuje zahtjeve za hi-res audio certifikaciju.

Audio-Technica optimizirala je ADX3000 za široku primjenu zahvaljujući impedanciji od 50 oma i osjetljivosti od 98 dB/mW, čime su kompatibilne s različitim uređajima, čak i onima bez pojačala. S maksimalnom ulaznom snagom od 700 miliwatta, korisnici mogu uživati u visokovjernom zvuku bez straha od gubitka signala ili nedovoljne amplifikacije.

Model ATH-ADX3000 stavlja udobnost na prvo mjesto za dugotrajna slušanja, zahvaljujući laganom okviru izrađenom od magnezijeve legure. Težine samo 257 grama (otprilike 9,8 unci), slušalice imaju izdržljiv, ali minimalistički dizajn. Mala težina okvira dodatno je upotpunjena jastučićima od velura i podesivim obručem, koji omogućuju sigurno, ali nježno prianjanje.

Dizajn uključuje rešetku s rupama u obliku saća, što izlaže zvučnik i naglašava otvoreni tip konstrukcije slušalica, omogućujući nesmetan protok zraka. Ovaj pristup pridonosi autentičnom zvučnom prostoru, omogućujući korisnicima da dožive zvuk u okruženju koje oponaša osjećaj izvedbe uživo.

Svaki par dolazi s odvojivim kabelom duljine 3 metra (9,8 feet), koji se povezuje preko Audio-Technicinih A2DC konektora na strani slušalica i završava standardnim stereo priključkom od 6,3 mm (1/4 inča), osiguravajući kompatibilnost s raznim audio uređajima. Slušalice su zapakirane u zaštitnu aluminijsku kutiju, omogućujući korisnicima praktično i sigurno prenošenje i pohranu opreme.

 

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Sonos Arc Ultra: Basy 3D zvuk kućnog kina

Sonos predstavlja tank soundbar uz dodatak moćnog subwoofera. Sub 4 je novi subwoofer, dodatak soundbaru.. …