25 listopada, 2024 10:25 pm

Sky duplirao gubitke u 2023 godini

Poznati operater Sky UK je udvostručio svoje  gubitke nakon povećanja iznosa potrošenog na  programiranja i hardverske troškove uključujući mobilne uređaje, Sky Glass i Sky Stream usluge.Završni računi u Companies House pokazali su mali porast prihoda za 2023. godinu, koji su iznosili 10,2 milijarde funti.

Ovde ulazi poslovanje direktno do kuće čiji su prihodi porasli za 1,6% na 8,5 milijardi funti.Sky je 2022. godine prijavio gubitak od 111 miliona funti, za 2023. je zabeležio gubitak 224 miliona funti.Troškovi utakmica u Premijer ligi su porasli jer je  Svetsko prvenstvo u Kataru  održano zimi – značilo da je 2023. odigrano više utakmica nego što bi to inače bilo.

Troškovi koje Sky plaća za prievoz na širokopojasnim i mobilnim mrežama takođe su porasli.Došlo je do otpisa od 1 milijarde funti na operacije Sky-a u Italiji i Nemačkoj, i 327 miliona funti na umanjenje vrednosti od zajedničkog ulaganja Paramount Globala Sky Showtime.

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Pokrenuta besplatna streaming platforma Free Live Sports sa 100+ kanala