18 listopada, 2024 8:18 am

Netflix UK zaradio 22 miliona funti

Poznati filmsko – serijski pretplatni streaming  servis Netflix zabeležio je rast profita u Velikoj Britaniji za 22 miliona funti u 2023. godini. Prema zvaničnom izveštaju Companies House.Podružnica Netflix Services UK povećala je operativni profit za 70%, koji sada iznosi 53,7 miliona funti. Kompanija je saopštila da je dostinut rekordan prihod u Velikoj Britaniji od 1,7 milijardi funti, što je povećanje od 8%. Iznos poreza je duplirana na 14,2 miliona funti.

Najveći deo prihoda dolazi od streaming servisa.Kompanija je napravila rast pretplatnika za 7%, uz povećanje prosečnog broja plaćenih pretplata i mesečnog iznosa. Netflix nije saopštio koliko ima pretplatnika u Velikoj Britaniji, koji prema nekim istraživanjima dostiže 17,1 milion domova u drugom kvartalu.

O Dragan Brčina

Veliki entuzijasta satelitske tehnike. Sa velikom voljom i veseljem prenosi satelitske vijesti čitateljima već nizom godina. Posebna strast je informiranje čitatelja gdje i kako gledati prijenose fudbala, tenisa, košarke i formule...

Pročitaj i ovo

Porsche Design AOC AGON PRO PD34.

Porsche Design i AGON by AOC, jedan od vodećih svjetskih brendova gaming monitora i IT …