19 rujna, 2024 6:13 pm

JVC najavljuje lansiranje DLA-NZ700/RS2200 i DLA-NZ500/RS1200 “DLA-NZ700/RS2200” i “DLA-NZ500/RS1200

 

Novi proizvodi u njegovoj liniji kućnih projektora, nakon “DLA-NZ900/RS4200” i “DLA-NZ800/RS3200” koji se trenutno prodaju pod brendom JVC.

Piše: Darko Brlečić

Oba modela su najmanji izvorni 4K projektori na svijetu . To je postignuto redizajniranjem gotovo svega, od optičke jedinice, leće i tiskane ploče. Nadalje, opremljen trećom generacijom 0,69-inčnog izvornog 4K D-ILA uređaja s poboljšanom ujednačenošću zaslona i visokoučinkovitim BLU-Escent laserskim izvorom svjetla za izniman kontrast, vrhunsku rezoluciju i visoku svjetlinu. Oba su opremljena drugom generacijom Frame Adapt HDR tehnologije, koja je ekvivalentna naprednijim modelima, ostvarujući visokokvalitetne HDR slike, i načinom Vivid, koji reproducira SDR sadržaj u bogatim bojama. Sada je cijela linija D-ILA opremljena laserskim izvorom svjetlosti, što vam omogućuje da iskusite slike visoke razlučivosti u punoj veličini u kompaktnom dizajnu.

  1. Novi dizajn postiže najmanju izvornu veličinu 4K projektora na svijetu

Redizajnirane komponente. Optička jedinica, leća i tiskana ploča redizajnirani su kako bi se dobio najmanji izvorni 4K projektor na svijetu.

Smanjenje glasnoće od 35% u usporedbi s prethodnim DLA-NZ7/RS2100, dok još uvijek uključuje izvor laserskog svjetla i izvorni 4K D-ILA uređaj.

Postavljanjem ispuha izvora topline na stražnju stranu, potencijalni utjecaj slike na projekcijsko platno je eliminiran. To pruža veću fleksibilnost za instalaciju.

Manje plastike što smanjuje troškove prijevoza i puno ekološki prihvatljivije.

  1. Treća generacija 0,69-inčni izvorni 4K D-ILA uređaj poboljšava kvalitetu videa

Izvorni 4K D-ILA uređaj od 0,69 inča unaprijeđen je na treću generaciju  za poboljšanje crnih detalja.

DLA-NZ700/RS2200 postiže prirodni kontrast od 80 000:1 istovremeno poboljšavajući kontrolu poravnanja i ravnoću piksela.  : 40 000:1 za ‘DLA-NZ500/RS1200

poboljšana ujednačenost svjetline preko cijelog zaslona, ​​s prekrasnom kvalitetom slike u svakom kutu.

  1. Visoka svjetlina i dugi vijek trajanja zahvaljujući BLU-Escent tehnologiji izvora laserskog svjetla

JVC-ova vlastita tehnologija izvora laserskog svjetla, Blu-Escent, koristi plavu lasersku diodu i postiže visoku svjetlinu od 2300 lm za DLA-NZ700/RS2200 i 2000 lm za DLA-NZ500/RS1200. Oba modela imaju očekivani životni vijek lasera od približno 20.000 sati.

DLA-NZ700/RS2200 ima dvostruku svjetlinu po vatu efektivne snage u usporedbi s prvim modelom DLA-Z1 opremljenim BLU-Escent laserom objavljenim u siječnju 2017. sa svjetlinom od 3000 lm.

Korištenjem laserskog izvora svjetla uklanjaju se štetne tvari koje se nalaze u izvorima svjetla lampe.

 

  1. Novo dizajnirani potpuno motorizirani 4K objektiv pruža i visoku razlučivost i fleksibilnost instalacije

Novodizajnirana leća s velikim otvorom blende (80 mm, 11 grupa, 15 leća) 4K kompatibilna leća pruža punu nativnu 4K D-ILA rezoluciju u svaki kut zaslona.

Potpuno električni (zum, fokus, pomak), sa 70% okomitim i 28% vodoravnim pomacima za jednostavnu instalaciju.

Funkcija memorije objektiva za praktičnu upotrebu zaslona veličine cinemascope.

  1. Značajke “Frame Adapt HDR Generation 2” za optimalnu reprodukciju HDR sadržaja

Frame Adapt HDR Generation 2 trenutačno analizira maksimalnu svjetlinu svakog okvira bilo kojeg HDR10 sadržaja vlastitim algoritmom. To omogućuje preslikavanje tonova u stvarnom vremenu na optimalni dinamički raspon za projektor i reproducira HDR slike koje su svjetlije, šarenije i imaju širi dinamički raspon.

Deep Black Tone Control proširuje tamne tonove kako bi se maksimalno povećao dinamički raspon izvornog 4K “D-ILA” uređaja i omogućio realističniji izraz tamnih područja s većim kontrastom.

Razina HDR-a automatski se detektira upućivanjem na Max Display Mastering Luminance (DML) kao metapodatke koji predstavljaju informacije o maksimalnoj svjetlini monitora koji se koristi za uređivanje sadržaja za mapiranje tonova s ​​optimalnom svjetlinom.

 

  1. Opremljen načinom slike Vivid koji reproducira SDR sadržaj u bogatim bojama

Način živopisne slike standardni je način slike dinamičkog raspona (SDR) koji reproducira sadržaj u bogatim bojama. Možete uživati ​​u popularnom SDR video sadržaju, kao što je animacija, u svijetlim, bogatim bojama i jasnim slikama.

  1. Dinamička laserska kontrola izvora svjetlosti omogućuje slike bliske ljudskoj percepciji

JVC-eva vlastita tehnologija BLU-Escent izvora laserskog svjetla koristi niz laserskih dioda koje omogućuju trenutnu kontrolu izlaza svjetlosti s manje kašnjenja od uobičajenih mehaničkih otvora.

Izvor svjetla potpuno je smanjen kako bi se postigao ∞: 1 Dinamički kontrast u potpuno crnim scenama.

Kontrola svjetline u 101 koraku za fino podešavanje svjetline prema unutarnjem okruženju ili željenoj svjetlini na ekranu.

Opremljen raznim načinima rada s istim algoritmom upravljanja kao i gornji model.

  1. FILMMAKER MODE™ za vjerno rekreiranje izvornih namjera kreatora

Novi modeli imaju FILMMAKER MODE, način rada kvalitete slike koji je razvio UHD Alliance koji ima za cilj vjernu reprodukciju filmova prema redateljskim standardima u vašem privatnom kućnom kinu. Kada koristite FILMMAKER MODE, određene kontrole obrade se isključuju, a temperatura boje postavlja se na D65 (6500 K), tako da možete uživati ​​u filmovima i dokumentima u pravoj vrhunskoj kvaliteti.

 

  1. Cinema filteri bogato reproduciraju šarene slike sa širokim rasponom boja ekvivalentnim DCI-P3 

CINEMA FILTER omogućuje širok raspon boja filmskih standarda DCI-P3. HDR sadržaj tipičan za UHD Blu-ray, koji ima mnogo širi raspon boja, može se bogato prikazati s gradacijama neba i mora, kontrastnim grimiznim ružama i redovima svježeg zelenog drveća.

Opremljen “optikom ultra visokog kontrasta” posebno dizajniranom za ovaj model za postizanje jasnih i živopisnih slika.

GUI je redizajniran. Struktura izbornika je revidirana kako bi se olakšao pristup često korištenim funkcijama.

ISF-certificirani standardi kvalitete videa. Kalibraciju boja može izvršiti inženjer za video podešavanje certificiran od strane ISF-a.

Funkcija “Način instalacije” omogućuje pohranjivanje i lako pozivanje do pet vrsta instalacijskih postavki, kao što su memorija leće, podešavanja piksela i maske zaslona.

Funkcija automatske kalibracije optimizira sve bitne elemente koji se nalaze na slici, uključujući ravnotežu boja, karakteristike gama, prostor boja i praćenje boja, koristeći vanjski optički senzor i vlasnički softver. Sa senzorom i softverom, optimalna kalibracija može se primijeniti u samo nekoliko jednostavnih koraka kako bi se uskladila s promjenama optičkih karakteristika s obzirom na okruženje instalacije.

Dostupnost za HR tržište je nepoznanica, jer nije definiran glavni uvoznik…

 

O Darko Brlečić

Pročitaj i ovo

Philips Neo Pix 750

Philips navodi zvuk kao ključnu prodajnu točku za NeoPix 750, tvrdeći da će njegovi dvostruki …